Andries Govaart, De weg die je goeddoet, Verzamelde liederen,

Uitgeverij Skandalon, ISBN 978-94-93220-16-4

Prijs € 37,50, introductieprijs tot 1 april € 32,50
Gebonden met leeslinten, c.a. 540 blz.

Bestel bij uw boekhandel of
Verzamelde liederen – Andries Govaart (www.skandalon.nl)

Nieuwe liedbundel ‘De weg die je goeddoet’

Vrijdag 18 februari 2022, 12:20 uur

Op 27 maart 2022 verschijnt de liedbundel ‘De weg die je goeddoet’ Verzamelde liederen van  Andries Govaart bij uitgeverij Skandalon.

Het zijn zo’n 350 liederen voor liturgie en ritueel, geschreven in hedendaagse en bijbels gekleurde taal. De muziek is van 60 Nederlandse componisten, 25 buitenlandse componisten en klassieke hymnen. Een grote diversiteit aan muziek, van eenvoudig eenstemmig tot vierstemmigheid met instrumentale begeleiding; van een onbegeleid wijsje dat een canon kan worden tot een uitdagende madrigaal. Even divers zijn de teksten. Soms volgen ze de orde van dienst. Ander teksten zijn thuis te zingen, voor het eten of het slapen gaan. Er zijn er die de liefde bezingen, er is ook een dienst ter inkeer voor de kerst, of een klacht die de onmacht uitschreeuwt.

De indeling van de eenstemmige uitgave volgt die van het ‘Liedboek zingen en bidden in huis en kerk’. Daarbij valt op dat er twee rubrieken zijn toegevoegd: Pelgrimeren en Zegeningen. De rubriek Gemeenschap der heiligen kent 23 items. Latijnse hymnen zijn vertaald, nieuwe hymnen geschreven.
De bundel kent 6 registers die de praktische bruikbaarheid ten goede komen.

Naast de eenstemmige uitgave verschijnt een website www.andriesgovaart.nl met een pagina voor ieder lied: daarop een beeld bij het lied, de begeleiding en meerstemmigheid of verwijzing ernaar alternatieve muziek, audio en/of video-opnames en achtergrond van de liederen, besprekingen e.d.

De presentatie van ‘De weg die je goeddoet’ is op 27 maart 2022 in de Antonius van Paduakerk, Groesbeekseweg 96, 6524 DJ Nijmegen van 14.00 -16.30u. Dr. Nienke van Andel leidt de bundel in. Het Vocaal Theologen Ensemble o.l.v. Hanna Rijken zingt en doet de aanwezigen zingen.
Opgave: presentatie@andriesgovaart.nl