Informatie

Dinsdag 19 april 2022
Petrus en Pauluskerk
Vierwindenlaan 11 in Tilburg.
19.30 uur – 21.30 uur
€ 5, inclusief koffie of thee

Aanmelden en meer info: parochie.petrusenpaulus@gmail.com

Dinsdag 19 april: Een avond over muziek en de grote levensvragen

Donderdag 7 april 2022, 13:05 uur

Muziek maakt een diepe indruk op mensen en is nauw verbonden met onze emoties.

Luisterend naar muziek ervaren we troost, blijdschap, verdriet, hoop. Dankzij muziek krijgen we toegang tot deze diepe, emotionele ervaringen. Componisten maken gebruik van de kracht van muziek om een verhaal te vertellen over de grote vragen van het leven. In het Requiem, de Passio, het Stabat Mater en vele andere composities klinken deze vragen door.

Op uitnodiging van de Raad van Kerken Tilburg en Goirle verzorgt dr. Martin Hoondert musicoloog en ritueelwetenschapper aan de Universiteit van Tilburg, twee avonden over de bijzondere kracht van muziek.

Op deze avonden laat hij enkele muziekstukken horen die de grote levensvragen tot thema hebben. Hoe gaan componisten om met deze levensvragen en hoe helpt muziek ons bij verdriet, vreugde, hoop en angst? Ook wordt aandacht besteed aan de favoriete muziek die de bezoekers van de eerste avond in oktober 2021 hebben opgegeven.

Kom luisteren naar muziek en naar de inleiding door Martin Hoondert.