Vanaf 13 september gaan we weer vieren

Afgelopen week heeft het bestuur in haar vergadering besloten dat we op 13 september weer gaan starten met het samen vieren.

Anders vieren

Natuurlijk zullen deze vieringen worden aangepast zodat we dit samen zo veilig mogelijk kunnen doen.  Tijdens de viering zullen alleen de cantors zingen. Het volk mag dit helaas niet. Ook de tafelviering zal op gepaste wijze plaatsvinden.

Anders ontmoeten

Het is fijn dat we elkaar weer mogen gaan ontmoeten. Al is het anders dan voorheen, zoals zoveel anders is in deze tijd. Je zult begrijpen dat we na afloop niet samen kunnen koffiedrinken.

Regels rondom de vieringen

In samenspraak met de Protestantse Gemeente Tilburg e.o. is een gebruiksreglement opgesteld voor de Opstandingskerk. Het is van belang dat we ons met zijn allen aan deze regels houden om zo besmettingen met Covid19, zoveel mogelijk, te voorkomen. Hier onder volgen de regels die voor een ieder van belang zijn:

 1. Wanneer je klachten hebt die gerelateerd kunnen worden aan corona vragen we je niet naar de viering te komen.
 2. Je houdt te allen tijde 1,5 meter afstand van anderen die niet tot jouw huishouden behoren.
 3. Er zijn geen kapstokken. Jassen kun je meenemen naar je zitplaats.
 4. Je maakt bij voorkeur geen gebruik van de toiletten.
 5. Voorlopig is er geen kinderviering.
 6. Bij de deur word je verwelkomd door een van de coördinatoren. Deze stelt je de triage-vragen of je gezond bent en mag deelnemen aan de viering.
 7. Je desinfecteert je handen bij binnenkomst.
 8. Vervolgens loop je naar de tafel achter in de kerkzaal waar je jouw naam en e-mailadres noteert. Zo kunnen we je melden indien er iemand met Covid19 aanwezig was in de viering.
 9. Je krijgt door een van de coördinatoren een plaats toegewezen. De kerkzaal wordt van voor naar achter gevuld. Je mag dus niet zelf een plaats uitkiezen waar je gaat zitten.
 10. Tijdens de viering wordt alleen gezongen door de cantors. De kerkgangers mogen ‘hummen’.
 11. De collecte vindt plaats middels de GIVT-app of overmaking per bank.
 12. Tijdens de tafeldienst word je uitgenodigd om mee te delen. We lopen per ‘vak’ naar voren. Aanwijzingen worden gegeven door de coördinatoren. Je mag brood pakken en dit in de wijn dopen als je dat wilt.
 13. Aan het einde van de viering blijf je op je plaats tot een van de coördinatoren aangeeft dat je de kerkzaal mag verlaten.
 14. Er is (helaas) geen gelegenheid tot napraten en/of koffiedrinken. Je verlaat direct de kerk en gaat je eigen weg.

Houd verdere berichtgeving op deze website of in je mailbox in de gaten.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *